Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Kαινούριο Βιβλίο για τη Φυσική της Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης

Να λοιπόν η αιτία που χάθηκα όλους αυτούς τους μήνες. Σε λίγες μέρες (πριν τις ευρωεκλογές) κυκλοφορεί η επανέκδοση του 1ου τεύχους της Φυσικής της Γ' Λυκείου κατεύθυνσης πλήρως ανανεωμένη και επαυξημένη.

Fys_C1new.jpg

Η ανανέωση αγγίζει το 80% με νέες ερωτήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου, ασκήσεις και προβλήματα. Η θεωρία είναι όλη μαζεμένη στην αρχή κάθε κεφαλαίου και είναι γραμμένη με τη μορφή ερώτησης - απάντησης, όπως και στα βιβλία μου της Α' Λυκείου. Στη συνέχεια αναπτύσσονται ανά ενότητα οι ερωτήσεις, οι ασκήσεις και τα προβλήματα. Για παράδειγμα, στην ενότητα συμβολή μηχανικών κυμάτων ξεκινούν οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού λάθους, ακολουθούν οι ερωτήσεις ανοικτού τύπου, κατόπιν αναπτύσσονται τα λυμένα προβλήματα και καταλήγει στις ασκήσεις και τα προβλήματα προς λύση.
Στο νέο βιβλίο προστέθηκαν πολλές ασκήσεις ανά ενότητα, ώστε οι μαθητές να εμπεδώνουν πρώτα τις βασικές έννοιες. Τα προβλήματα που ακολουθούν είναι ανανεωμένα και επαυξημένα, πάντοτε ξεκινώντας από τα πιο εύκολα και καταλήγοντας στα πιο δύσκολα.

Εύχομαι αυτή η εκδοτική προσπάθεια να βοηθήσει τους πολλούς συναδέλφους που μας στηρίζουν με την προτίμησή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τιμή μου που προτιμούν να χρησιμοποιούν τα βιβλία μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Ελπίζω και το βιβλίο αυτό να βρει την αποδοχή που είχαν και τα υπόλοιπα.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Υ.Γ. Το 2ο τεύχος της Φυσικής Γ' Λυκείου κατεύθυνσης δε θα ανανεωθεί φέτος (σχολική χρονιά 2009 - 2010), αλλά του χρόνου, για τη σχολική χρονιά 2011-2012 και θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία ανανέωσης όπως και στο 1ο τεύχος που θα εκδοθεί σε λίγες μέρες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δομή του θα είναι η ίδια με αυτήν του προηγούμενου δηλαδή... Περίπου πόσες σελίδες θα είναι, ξέρουμε;
Θα το τιμήσουμε δεόντως, οπωσδήποτε!

Φιλικά,
Στέλιος Μ.

Unknown είπε...

Οι σελίδες είναι 760 (μαζί με τις λύσεις που είναι 200 σελίδες). Δηλαδή ο κύριος όγκος είναι 560 σελίδες. Ο νέος χαρακτήρας αυτού του βιβλίου είναι ότι ξεκινάει ένα μαθητή από το μηδέν (από τα απλά πράγματα δηλαδή) και φτάνει μέχρι τα σύνθετα προβλήματα με πολύ διαβαθμισμένο τρόπο. Συνεπώς, αν ένα καθηγητής έχει κάποιον μαθητή που χρειάζεται να ξεκινήσει από τα απλά πράγματα, δε θα δυσκολευτεί να βρει πολλές ασκήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και για κάποιο μαθητή που έχει μεγάλη ευχέρεια στην επεξεργασία των θεμάτων. Και πάλι θα βρει πλούσιο υλικό.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί ως τιμητική προσφορά στους συναδέλφους φυσικούς όπως συνηθίζεται σε άλλες επανεκδόσεις των εκδόσεων Σαββάλα μιας και είμαστε η "ζωντανή διαφήμιση" του βιβλίου;

Unknown είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε, πολύ θα το ήθελα κάτι τέτοιο (και ίσως γίνει όταν πηγαίνει κάποιος στο βιβλιοπωλείο και το ζητάει). Δυστυχώς όμως την πολιτική αυτή δεν την καθορίζω εγώ, αλλά οι εκδότες.

Σταύρος Παναγόπουλος είπε...

Γιώργο, υπάρχει η πιθανότητα να πάρουμε μία γεύση online; Εντάξει, η αποδοχή του θα είναι τουλάχιστον αντάξια των προηγούμενων αλλά καλό θα ήταν να μας δώσεις κάτι σαν "ορεκτικό" πριν ακολουθήσει το κυρίως γεύμα! Πραγματικά ανυπομονούμε να το ξεφυλίσσουμε...

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Σταύρος Παναγόπουλος - Καθηγητής ΠΕ04

Unknown είπε...

Αγαπητέ Σταύρο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαστε πολύ κοντά στην έκδοση (ελπίζω να κυκλοφορεί στην Αθήνα πριν τις ευρωεκλογές) και πιστεύω ότι ένα μικρό δείγμα δεν θα έδειχνε τη φιλοσοφία του όλου βιβλίου. Πίστη μου είναι ότι θα είναι ένα βιβλίο χωρίς λάθη στο οποίο θα μπορεί ο συνάδελφος να στηριχθεί όποιο μαθητή και αν έχει. Δυστυχώς η ευελιξία του αυτή είναι ευθέως ανάλογη με τον όγκο του ;-))

Βαγγέλης Κολτσάκης είπε...

Να περιμένουμε δηλαδή, από όποιον χάνεται για κάποιο χρονικό διάστημα απ' τη μπλογκόσφαιρα, να επιστρέφει με ένα νέο πολύ καλό βιβλίο?
Καλή συνέχεια...

Unknown είπε...

Φίλε Βαγγέλη, πρέπει να πω ότι μου έλειψε η φανταστική συντροφιά σας (βέβαια έριχνα που και που καμιά κλεφτή ματιά). Σήμερα που είπα φτου-ξελεφτερία, θα επανακάμψω ;-)). Δυστυχώς έχασα το συνέδριο λόγω του φόρτου εργασίας, αλλά στο επόμενο θα είμαι εκεί.