Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Η φυσική τoυ moshingMoshing είναι ένα είδος "χορού" που βλέπουμε  να συμβαίνει σε μερικές συναυλίες punk ή heavy metal όπου πολλοί άνθρωποι συνωστίζονται σπρώχνοντας ή χτυπώντας ο ένας τον άλλο με ένα τυχαίο τρόπο. Ερευνητές μελέτησαν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των ανθρώπων που "χορεύουν" με τον τρόπο αυτό και βρήκαν ότι η συμπεριφορά τους είναι ίδια με αυτή ενός 2D ιδανικού αερίου. Μάλιστα οι ταχύτητες των ανθρώπων στη διάρκεια που αλληλεπιδρούν με τυχαίο τρόπο ακολουθούν την κατανομή Maxwell Boltzmann όπως τα μόρια ενός ιδανικού αερίου.
Άλλο ένα καλό παράδειγμα προσομοίωσης ενός ιδανικού αερίου με αφορμή πραγματικές καταστάσεις!!Οι ερευνητές αναγνώρισαν επίσης και μία στροβιλώδης ροή που εκτελεί το πλήθος σε κάποιες περιπτώσεις όπου η τάση της μαζικής συμπεριφοράς υπερνικά την τάση της τυχαίας αλληλεπίδρασης, όπως εμφανίζεται στο επόμενο video.


Περισσότερα για τη φυσική του moshing εδώ και στο video που ακολουθεί.


2 σχόλια:

matematika είπε...

Are there any translation tool? This is a excellent blog and I need some refference from this blog

George Panagiotakopoulos είπε...

Ηi matematika and thank you for your kind words. I have added a translation tool which you can find it on top of the right column. Happy reading :-)