Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Φυσική Α΄ Λυκείου - 1ο τεύχος

Eκδόθηκε το 1ο τεύχος του βιβλίου μου για τη Φυσική της Α' Λυκείου.


Στο βιβλίο μου αυτό υπάρχουν οι εξής νεωτερισμοί:
1) Σε κάθε ενότητα υπάρχει πρόταση μελέτης σε δύο επίπεδα τα οποία έχουν σχέση με τους στόχους του μαθητή.
Το 1ο επίπεδο αφορά όλους τους μαθητές της Α' Λυκείου που θέλουν να έχουν πολύ καλή απόδοση στις εξετάσεις τους είτε αυτές γίνονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους (διαγωνίσματα τετραμήνου - τεστ), είτε στις τελικές τους εξετάσεις (τράπεζα θεμάτων).
Το 2ο επίπεδο αφορά τους μαθητές που θέλουν να εμβαθύνουν στο μάθημα της Φυσικής.
Θεώρησα τα δύο επίπεδα αναγκαία ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να χρησιμοποιήσει αποδοτικά το βιβλίο ανάλογα με τους στόχους του. Στην πρόταση μελέτης είναι ενταγμένα θέματα Α΄ (ερωτήσεις κλειστού τύπου), θέματα Β΄ (ερωτήσεις ανοικτού τύπου, θέματα Γ΄ (ασκήσεις), θέματα Δ΄ (προβλήματα) καθώς και  θέματα από την τράπεζα θεμάτων.
2) Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν οδηγίες για επανάληψη σε δύο επίπεδα τα οποία έχουν σχέση με το χρόνο που μπορεί (ή πρέπει) να διαθέσει ο μαθητής.
Το 1ο επίπεδο αναφέρεται σε μικρή επανάληψη με αναφορά στα βασικά σημεία που πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ το 2ο επίπεδο αναφέρεται σε μεγάλη επανάληψη που συνήθως απαιτείται πριν το διαγώνισμα τετραμήνου ή πριν τις τελικές εξετάσεις.
3) Αμέσως μετά τις οδηγίες της επανάληψης κάθε κεφαλαίου υπάρχουν επαναληπτικά θέματα που συνοψίζουν την τράπεζα θεμάτων ώστε να μη χρειάζεται ο μαθητής να λύσει όλα τα θέματα της τράπεζας. Τα επαναληπτικά αυτά θέματα είναι τύπου Β΄ και Δ΄, όπως της τράπεζας θεμάτων.
4) Αμέσως μετά τα επαναληπτικά θέματα υπάρχει ανά κεφάλαιο όλη η τράπεζα θεμάτων με αναλυτικές λύσεις.

Για περισσότερα εδώ. Για demo πατήστε εδώ.



4 σχόλια:

Βαγγέλης Κολτσάκης είπε...

Καλή πορεία να 'χει, Γιώργο!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη :-)

spartakid είπε...

Κύριε Γιώργο, στο βιβλίο της Α λυκείου μέχρι ποια ημερομηνία περιέχονται θέματα της τράπεζας; Υπάρχουν στο βιβλίο θέματα που εχουν αφαιρεθεί από την τράπεζα; Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας δουλεια.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Στο βιβλίο περιέχονται τα θέματα της τράπεζας μέχρι και το τέλος Αυγούστου 2014. Από κει και πέρα, τα νέα θέματα μπορείτε να τα βρείτε στην τράπεζα θεμάτων του υπουργείου με την ένδειξη new. Δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για να απαντήσω αν έχουν αφαιρεθεί από την τράπεζα κάποια θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο μου, αν και έχω την αίσθηση ότι από την ύλη που περιλαμβάνει το 1ο τεύχος του βιβλίου μου δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο