Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πρόταση μελέτης για τα αρχικά κεφάλαια της Φυσικής Γ' Λυκείου κατεύθυνσης



Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ύλη της φυσικής Γ' Λυκείου κατεύθυνσης (που εξετάζεται πανελλαδικά) υποδεικνύεται να διδαχθεί πρώτα το κεφάλαιο των κρούσεων και στη συνέχεια το κεφάλαιο των μηχανικών ταλαντώσεων, ενώ εξαιρεί τη διδασκαλία του κυκλώματος LC καθώς και όλες τα τμήματα που αναφέρονται σε ηλεκτρικές φθίνουσες ή εξαναγκασμένες ταλαντώσεις.

Το κεφάλαιο των κρούσεων βρίσκεται στο 2ο τεύχος του βοηθήματος Φυσική Γ' Λυκείου κατεύθυνσης - Γ. Παναγιωτακόπουλος - Γ. Μαθιουδάκης (εκδόσεις Σαββάλας), ενώ το κεφάλαιο των ταλαντώσεων βρίσκεται στο 1ο τεύχος του ίδιου βοηθήματος.

Εξαιτίας της αλλαγής αυτής δημιουργήσαμε μία πρόταση μελέτης και διδασκαλίας των κεφαλαίων των κρούσεων και των ταλαντώσεων την οποία μπορείτε να κατεβάσετε, να εκτυπώσετε και να μοιράσετε από το παρακάτω link.

https://drive.google.com/file/d/0B4-ocJi3UOomeF9YaE5VUi1sQ1E/view?usp=sharing

Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι τα δύο τεύχη που ήδη κυκλοφορούν δε θα αλλάξουν για τη φετινή χρονιά. Για το καινούριο κεφάλαιο των ρευστών θα εκδοθεί μικρό τεύχος περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: