Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές που προσπάθησαν όλο αυτό τον καιρό, που διάβασαν, ξενύχτησαν, κουράστηκαν για να πετύχουν το στόχο τους, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στις τελευταίες αυτές πινελιές της προσπάθειάς τους.

Η αυριανή "δύσκολη" από τη μεριά ψυχολογίας μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό (19 °C - 26 °C) σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr για τα Νότια προάστεια της Αθήνας και ένα καλό πρωινό είναι εξαιρετικής σημασίας για την καλή πνευματική απόδοση, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διαιτολόγου - καθηγήτριας Μαρίας Χασαπίδου:
Όπως τονίζει η καθηγήτρια Διατροφής του αντίστοιχου τμήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Μαρία Χασαπίδου, καθ' όλη τη διάρκεια του διαβάσματος οι μαθητές θα πρέπει να καταναλώνουν πολλά υγρά (τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό), ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν τα σοκολατένια γλυκά, καθώς δεν βοηθούν. Στην ερώτηση, εάν οι μαθητές θα πρέπει να καταφεύγουν αυτές τις ημέρες στις βιταμίνες, η καθηγήτρια σημείωσε ότι, εάν έχουν σωστό διαιτολόγιο, δεν τις χρειάζονται, εάν όχι, τότε μπορούν να στραφούν στη λύση των πολυβιταμινούχων σκευασμάτων (ένα κάθε πρωί).
Καταρχήν, σύμφωνα με την κ. Χασαπίδου, τα παιδιά τις ημέρες των πανελληνίων εξετάσεων θα πρέπει να τρώνε πολύ καλό πρωινό, το οποίο απαραίτητα θα περιλαμβάνει γάλα και δημητριακά (π.χ. ψωμί με μέλι), καθώς οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας. Επιπλέον, οι μαθητές δεν θα πρέπει να ξεχνούν το δεκατιανό (φρούτα ή χυμός), ενώ το μεσημεριανό τους θα πρέπει να είναι πλήρες (πρωτεΐνες + δημητριακά + σαλάτα) και χωρίς λιπαρά, τηγανιτά ή καρυκεύματα.
Το απόγευμα οι υποψήφιοι καλό θα ήταν να καταναλώνουν ξηρούς καρπούς και γιαούρτι, ενώ το βράδυ γεύμα με πρωτεΐνες, π.χ. αυγά.
Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία


ΚΑΛΑ ΓΡΑΨΙΜΑΤΑ ... και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Προσθήκη:
Να και ένα link που αναφέρεται στην βελτίωση της απόδοσης στις πανελλήνιες εξετάσεις από τον
Ι. ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, τ. αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής και άλλο ένα ακόμη από τον Κάζη Αβραάμ, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Πτυχιούχο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, M.Sc στην Κλινική Διατροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: