Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Επανάκαμψη...

Καιρό έχω να γράψω και αράχνιασε το blog.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Moodle = εξαιρετική πλατφόρμα για εκπαίδευση από απόσταση.

Diigo = εξαιρετική μηχανή ανταλλαγής υπερσυνδέσμων και σημειώσεων σε σελίδες του διαδικτύου.

Τα δύο παραπάνω εργαλεία τα οποία χρησιμοποιώ εδώ και 3 μήνες (είναι και η αιτία που χάθηκα λίγο) μπορούν να γίνουν στα χέρια ενός εκπαιδευτικού εξαιρετικά εργαλεία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές του στα πλαίσια του web2.0 και της συνεργατικής μάθησης.
Tα εργαλεία αυτά, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την "παραδοσιακή" διδασκαλία στο σημερινό ελληνικό σχολείο, αλλά μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδό της με παράπλευρες θετικές ενέργειες και πρακτικές.

Για το moodle μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο επίσημο site και φυσικά, αν γράψετε τη λέξη moodle στο google θα φέρει εκατοντάδες συνδέσμους στον υπολογιστή σας. Για την εγκατάσταση του moodle χρειάζεται να νοικιάσετε χώρο σε κάποιον server, ώστε να φιλοξενήσετε το site σας (δυστυχώς δεν τρέχει από τον υπολογιστή σας).

Για το diigo, ένα καλό video που δείχνει τα χαρακτηριστικά του είναι το: http://www.youtube.com/watch?v=0RvAkTuL02A. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε στην ομάδα που έχω δημιουργήσει ώστε να ανταλλάσουμε τις κοινές μας ανησυχίες για τη φυσική και την τεχνολογία. Πατήστε εδώ http://groups.diigo.com/groups/collegues. Στη συνέχεια πρέπει να εγγραφείτε στην ομάδα αυτή και από τότε και μετά θ' αρχίσουμε να ανταλλάσουμε τους κοινούς μας συνδέσμους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
Από σπόντα έφτασα εδώ σχεδόν τυχαία δηλαδή. (Ήξερα μόνο την "κλίκα" που την έχω 2-3 χρόνια στα λινκ μου:

Αφήνω στίγμα λοιπόν ...μη μουσικός σε χώρα μουσικών!
:-)
Καλήν αντάμωση.

Lab είπε...

Βλέπω ότι βρήκατε τελικά αυτό που θέλατε! Το χρησιμοποιούν τα παιδιά?

Unknown είπε...

Nίκο, το moodle ναι, το χρησιμοποιούν. Το diigo δυσκολότερα Σιγά - σιγά όμως θα προχωρήσει το πράμα.

Lab είπε...

Όμορφα! Το moodle, απ' ό,τι κατάλαβα, είναι στο ίδιο concept με το Joomla αλλά είναι προσανατολισμένο πιο πολύ στη διδασκαλία.

Καλό πάντως, με πολύ θετικό το χαρακτηρισμό του ως open source! Μακάρι να έχει απήχηση σε μαθητές, αλλά και σε άλλους καθηγητές...!

Δημητρης είπε...

Γεια σου Γιωργο.
Τα βιβλια σου ειναι καταπληκτικά.Ανέβασαν τον πήχυ ψηλά.Ειδικά τα Θέματα Φυσικης Γ γιά την Επανάληψη μου ελυσαν τα χέρια.Ευχαριστούμε πολύ γιά τη βοήθεια.

Unknown είπε...

Δημήτρη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...