Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΕΚΦΕ - Ζεστασιά στο full

Κάθε 2ο μήνα (!!!!!) πάμε στα ΕΚΦΕ για να συμμετάσχουμε σε μία συνεχή επιμόρφωση που αφορά τις εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής και χημείας.

Τη δουλειά αυτή τη θεωρώ
πολύ σπουδαία

όχι μόνο γιατί είναι θαυμαστό να ανακαλύπτεις μέσα από κάθε τι χειροπιαστό τη Φυσική, αλλά και γιατί πιστεύω ότι γίνεται πραγματική δουλειά εκεί πέρα. Είναι μία όαση φυσικής και χημείας που βρίσκεις ανθρώπους έτοιμους να σου δείξουν, ανθρώπους που χαίρονται για τη συνεισφορά τους, ανθρώπους που πραγματικά συναισθάνονται την αξία της διδασκαλίας της Φυσικής και της Χημείας μέσα από το πείραμα. Το δικό μας ΕΚΦΕ...

ΕΚΦΕ Αλίμου

Ναι είμαι από τους ευτυχείς ανθρώπους που έχουμε εργαστήριο στο σχολείο μου, οπότε η ενασχόληση με το πείραμα απογειώνει τη διδασκαλία φέρνει τους μαθητές όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματική, "μη ιδανική" φυσική, με τα σφάλματά της, τις τριβές της, τις απώλειές της, με τον πραγματικό κόσμο δηλαδή. Στη διάρκεια του πειράματος τα νούμερα έχουν διαφορετική αξία, κατοπινή, μηδαμινή και οι μαθητές σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο, άλλο, μη μηχανιστικό, φυσικό.
Όλοι, μα όλοι κατανοούν την αναγκαιότητα του εργαστηρίου φυσικής και των πειραμάτων που πρέπει να γίνουν μα τίποτα σπουδαίο δε γίνεται γι' αυτό. Και να μου το θυμηθείτε και στην επόμενη (μακρινή κατ' εμέ) αναμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος πάλι με το εργαστήριο στο χέρι θα μείνουμε.

Στις ιστοσελίδες των ΕΚΦΕ μπορεί κάποιος να βρει πολλές πληροφορίες για πειράματα και κατασκευές που θα τον βοηθήσουν και θα του δώσουν πολλές ιδέες. Οι σύνδεσμοι όλων των ΕΚΦΕ της Ελλάδας βρίσκονται μαζεμένοι στην ιστοσελίδα του σωματίου "Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών κέντρων φυσικών επιστημών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: