Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Μία διακόσμηση με 1000 λέξεις...

Είμαι σίγουρος ότι σας έχει τύχει πολλές φορές και ψάχνετε να βρείτε στο διαδίκτυο. Τίποτα δεν σας ικανοποιεί και το αφήνετε έτσι, ξερό, ακαλαίσθητο με τις λέξεις μόνο. Για πιο πράγμα μιλάω;

Μα για το blog σας φυσικά και τη φωτογραφία με την οποία θέλετε να διακοσμήσετε το άρθρο σας. Ψάχνετε, ψάχνετε και δε βρίσκετε την κατάλληλη φωτογραφία ή ακόμη χειρότερα βρίσκετε αλλά σας τριβελίζουν οι τύψεις του copyright (λέμε τώρα).

Μία καλή λύση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί (με μέτρο φυσικά) είναι μία web Java εφαρμογή που γράφεις λέξεις και αυτή τις ανακατεύει παράγοντας μία φωτογραφία καλάισθητη που περιέχει τις λέξεις τις οποίες επιθυμείς. Η επόμενη φωτογραφία έγινε με την εφαρμογή αυτή.

Για να φτιάξετε τέτοιες εικόνες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.wordle.net/ και χωρίς να εγγραφείτε πουθενά να δημιουργήσετε εικόνες όπως η παραπάνω. Πριν δημιουργήσετε την εικόνα σας μπορείτε να διαβάσετε το FAQ της σελίδας ώστε να δείτε και κάποια τεχνικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να δώσετε άλλη αίσθηση στην εικόνα που θα δημιουργήσετε.
Μία μικρή λεπτομέρεια:
Για να βάλετε την εικόνα στο blog σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εξής διαδικασία:
Βλέποντας την εικόνα που έχει δημιουργήσει το wordle, χωρίς να την περιορίζει κάποιο παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σας πατάτε το κουμπάκι PrtnScn του πληκτρολογίου σας. Στη συνέχεια ανοίγετε τον επεξεργαστή εικόνας που έχετε στον υπολογιστή σας και πατώντας Ctrl+V έχετε την εικόνα μέσα στον επεξεργαστή εικόνας που χρησιμοποιείτε. Με τα εργαλεία του επεξεργαστή εικόνας κόβετε τα άχρηστα και έχετε πλέον την εικόνα με τις λέξεις που θέλετε. Μπορείτε στη συνέχεια να τη σμικρύνετε ή να τη μεγενθύνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: