Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Τα 100 καλύτερα εργαλεία...

Και ενώ στην Ελλάδα τα βήματα για καλύτερη παιδεία είναι ελάχιστα έως μηδαμινά, στην Ευρώπη η εμπειρία φουντώνει μέσα από τη χρήση εργαλείων ικανών να βοηθήσουν στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.

100 καλύτερα εργαλεία

Τα 100 καλύτερα (ηλεκτρονικά) εργαλεία για την εκπαίδευση παρουσιάζονται στις διαφάνειες που φαίνονται παρακάτω. Κάνοντας ένα ξεφύλλισμα αυτών των διαφανειών θα βρούμε πολλά άγνωστα προγράμματα. Δεν είναι ανάγκη σώνει και καλά όλα να τα εντάξουμε στη δική μας εκπαιδευτική προσπάθεια. Είναι όμως σημαντικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν εκεί και μας περιμένουν να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.

Να θυμήσω ότι τα εργαλεία αυτά δεν είναι η ίδια μας η δουλειά. Δεν μπορούμε με μόνο αυτά τα εργαλεία να διδάξουμε. Απλώς τα χρειαζόμαστε για να μεγιστοποιούμε την απόδοση στη δουλειά μας, ώστε να μαθαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα οι μαθητές μας, χρησιμοποιώντας ένα περιβάλλον με το οποίο είναι εξοικειωμένοι. Είναι χρήσιμο ξεφυλλίζοντας τις διαφάνειες να πατάμε τους συνδέσμους που φαίνονται ενδιαφέροντες για να βλέπουμε τι καλό μπορούν να κάνουν αυτά τα προγράμματα. Το πιθανότερο είναι να έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές στην ελληνική εκπαιδευτική μπλογκόσφαιρα. Η επανάληψη όμως δε βλάπτει.... Καλό ξεφύλλισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: