Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

ΨΩΝΙΑ την Πέμπτη; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το θέμα εμφανίστηκε μετά από παρότρυνση του ΙΝΚΑ για δράση. Φίλος και στέλεχος μεγάλου σουπερμάρκετ μου έλεγε: Εμείς τα ρίχνουμε στους βιομήχανους, οι βιομήχανοι τα ρίχνουν σ' εμάς και όλοι μαζί τα ρίχνουμε στην κυβέρνηση που είναι ανίκανη να τιθασεύσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας. Δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά όλους. Να μην τους δουλέψουμε και εμείς λιγάκι; Δεν είναι και δα και τίποτα να προγραμματίσουμε τις αγορές μας λίγο πιο καλά και να μην πάμε στα διάφορα supermarket την Πέμπτη για να ψωνίσουμε. ΟΧΙ ΨΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ λοιπόν αλλά και λιγότερα ψώνια γενικώς. Η μανία της κατανάλωσης επιβαρύνει με πολλαπλό τρόπο το περιβάλλον μετατρέποντας τον ανεπτυγμένο κόσμο σε αλόγιστη ρουφήχτρα πόρων με αποτελέσματα που είναι παγκόσμια.

Για περισσότερες πληροφορίες: ιστοσελίδα INKA , δελτίο τύπου 166 (επείγει για το καλό όλων μας).


3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Τις προηγούμενες Πέμπτες ήμουν μακριά από σούπερ μάρκετ, στο νησί. Αυτή την Πέμπτη θα φροντίσω να απέχω.

Σκέφομαι όμως, τα άλλα "ψώνια", που κυκλοφορούν αδέσποτα εκτός σούπερ μάρκετ, μήπως υπάρχει τρόπος μια μέρα στις εφτά να τα βγάλουμε απ' τη ζωή μας; Δύσκολο ακούγεται, αλλά ίσως να βοηθούσε.

Έριξα μια ματιά στις προηγούμενες αναρτήσεις, δεν χρειάζεται να πω ότι οι απόψεις μας για περιβάλλον, εκπαίδευση ταυτίζονται. Η τοποθέτησή σου για τη διδασκαλία της φυσικής εξαιρετική. Είναι καιρός που θέλω κι εγώ να ξεκινήσω μια ανάλογη κουβέντα και..μόνο που το σκέφτομαι ιδρώνω. Ίσως τώρα με το κλείσιμο..

Καλή συνέχεια. Θα τα λέμε :)

Αντώνης

Unknown είπε...

Σκέφομαι όμως, τα άλλα "ψώνια", που κυκλοφορούν αδέσποτα εκτός σούπερ μάρκετ, μήπως υπάρχει τρόπος μια μέρα στις εφτά να τα βγάλουμε απ' τη ζωή μας; Δύσκολο ακούγεται, αλλά ίσως να βοηθούσε.

Έχεις τόσο δίκιο Αντώνη για τα ψώνια που βρίσκονται γύρω μας και δυστυχώς αυτά τα ψώνια οδηγούν σήμερα τις τύχες μας.

Είναι καιρός που θέλω κι εγώ να ξεκινήσω μια ανάλογη κουβέντα και..μόνο που το σκέφτομαι ιδρώνω. Ίσως τώρα με το κλείσιμο

Άντε ξεκίνα και συ να γίνουμε πολλοί και να φτάσουμε σε αυτή την κρίσιμη μάζα που χρειαζόμαστε για να υπάρξουν επιτέλους οι αλλαγές που χρειάζονται...

Georgio Kosmidis είπε...

gia sas..mipos exete ta 8emata to kee se word??
euxaristw, giwrgos

an ta exete mporeite na ta stilete sto mail:giorgakis_91@hotmail.com